Selidbe Španija

Selidbe Španija je usluga koja u našoj agenciji podrazumeva prevoz i preseljenje kako fizičkih lica, tako i poslovnih. Uspešno realizujemo selidbe domaćinstava, kancelarija, poslovnih prostora. Iza nas su i mnoge diplomatske selidbe. Većini od nas kada pomisli na Španiju je asocijacija turizam, plaže, sport, sunce. Španija jeste jedna od vodećih svetskih destinacija kada je turizam u pitanju. Španija je peta ekonomija evrozone. Lider je u svetu u oblasti solarne energije, sa 50 solarnih termoelektrana. Osim toga Španija je na petom mestu u Evropi po proizvodnji poljoprivrednih proizvoda, posebno organske hrane. Saradnja Španije i Srbije se ogleda najviše u oblasti IT sektora, tekstilne i auto industrije. 

U Srbiji posluje preko 30 španskih kompanija. Najviše je kompanija u sektorima inženjerstva, građevinarstva, modne i tekstilne industrije, hotelijerstva. Španija je po broju turista na drugom mestu u svetu. Zbog klime, atraktivnih sadržaja, istorijskih znamenitosti je za poželeti da se tamo preselimo. Kraljevina Španija ima velike probleme na tržištu rada, naročito u sektoru ugostiteljstva i poljoprivrede. Uredbom Vlade reguliše se zakon o imigraciji, a poslodavci mogu da zaposle radnike pre nego što se presele u Španiju. To je lepa vest i za sve koji planiraju selidbe Španija zbog školovanja. Stranim studentima je dozvoljeno da rade 30 sati nedeljno dok studiraju. Po okončanju studija mogu da nastave da rade. Selidbe Španija su najčešće zbog poslovnih razloga, ali i zbog školovanja

IN selidbe Spanija

Međunarodne selidbe Španija

Međunarodne selidbe Španija možemo obaviti i po sistemu ključ u ruke. Bilo da se radi o relaciji Srbija- Španija ili Španija-Srbija, tu smo da vam olakšamo selidbu. Svaka međunarodna selidba pa tako i međunarodna selidba Španija zahteva dobru organizaciju i pripremu. Ne kaže se džabe da je priprema 50% celokupnog posla. Odabraćemo najbolju trasu selidbe jer naši vozači odlično poznaju sve evropske puteve. Dobro poznaju transportnu mrežu i do kojih eventualnih problema može doći na putu. Umesto vas pribavljamo sve što je potrebno od dokumentacije. Poznajemo carinsku proceduru i  umesto vas napravićemo spisak selidbenih stvari. 

Budite sigurni da će naša ekipa znati da odgovori na svaku vašu nedoumicu i ispuni sva očekivanja. Svaka država podrazumeva kad su u pitanju međunarodne selidbe da pribavite određene dozvole i dokumenta. Tako i Španija ima svoje zakonodavstvo i procedure koje se moraju ispoštovati. Stvari koje se sele moraju biti adekvatno spakovane i zaštićene. Naravno da je kupovina svih novih stvari, nameštaja i kućne tehnike preskupa. Da ne pričamo o emotivnim vezanostima za neke predmete, kolekcije, knjige, umetničke slike… Sve stvari treba da budu označene, obeležene i u unete na spisak selidbenih stvari. Sve te oznake se na carini proveravaju. Mora se voditi računa da se sve oznake poklapaju sa sadržajem u kutijama.

Španija – kamionske i kombi selidbe

Kamionske i kombi selidbe Španija uspešno smo realizovali i ispunili sve zahteve klijenata. Navešćemo samo neke od gradova iz kojih i kojima su bile usmerene selidbe. Madrid, Barselona, Valensija, Sevilja, Saragosa, Malaga, Mursija, Palma de Majorka, Bilbao… Madrid je glavni gradi i ujedno i najveći i najnaseljeniji grad u Španiji sa 3 miliona stanovnika. Udaljenost Beograd – Madrid autom iznosi 2.590 km i potrebno je oko 26 sati vožnje. Selidbe obavljamo savremenim vozilima. Vozači imaju višegodišnje iskustvo, odlično poznaju puteve i lako će savladati ovu ne tako malu kilometražu. Uz prevoz, možete računati na uslugu utovar i istovara, zaštite, demontaže i montaže nameštaja. Selidbe Španija je usluga koju pružamo tokom cele godine. Poštujemo vaš tajming i poštujemo sve rokove koji su zadati. Selidbe u Španiju je najpogodnije realizovati kombi vozilima. Naravno, ukoliko imate mnogo stvari opcija je kamion. 

Svi putevi u Španiji su podeljeni na tri kategorije: besplatne, plaćene i od nacionalnog značaja. Glavna razlika je brzina kretanja po njima i raspored. Autoputevi sa naplatom putarine  najčešće imaju posebnu ogradu i dozvoljavaju brzine do 130 km/h. Turisti biraju puteve koji se ne naplaćuju da bi se divili španskim pejzažima, jer prolaze kroz naselja. Izvan naselja maksimalna brzina je 80km/h. Vlada Španije se trudi da znatno ublaži uslove za strane radnike bez dokumenata. Sve više se radi na tome  da hiljade njih postanu deo zvanične radne snage. Potrebno je da se regulišu radna mesta u sektorima sa manjkom radnika. Zato ako vas privlači život u Španiji, velike su šanse da se posao pronađe u ugostiteljstvu, poljoprivredi, IT sektoru, zdravstvu.

Cena selidbe Španija – Srbija i Srbija – Španija

Cena selidbe iz Srbije za Španiju, kao i selidba iz Španije za Srbiju nije baš jednostavno odrediti. Kao i za svaku selidbu, jedinstveno je da se cena kreira prema predjenom kilometru. Medjutim, i mnogo drugih podataka utiče na cenu selidbe. Poput udaljenosti do krajnjeg odredišta, količina selidbenih stvari. Da li je u pitanju velika selidba, ili pak manja selidba. Ukoliko će biti odradjena manja selidba iz Španije kombi vozilima jasno je da će cena biti povoljnija. Ukoliko je medjutim potreban kamion zbog velikih glomaznih stvari poput bele tehnike, velikog kabastog nameštaja (kreveti, ormani, veliki stolovi)… Ukoliko je potrebno demontaža i pakovanje stvari i nameštaja za očekivati je da cena bude viša. Takodje i broj radnika za selidbu utiče na cenu.

Ali i sami znate da je kod nas sve stvar dogovora. Tako da nakon procene selidbe napravićemo dogovor na obostrano zadovoljstvo.

Kada je potrebno preseljenje iz Španije za Srbiju i obrnuto, pozovite nas. Agencija IN selidbe izaći će vam maksimalno u susret. Napravićemo zajedničkim snagama plan selidbe i isti realizovati više nego uspešno.