Selidbe Češka

Selidbe Češka su nešto češće u poslednje vreme. Uspešno smo do sada realizovali sve selidbe ka Češkoj iz Srbije i obrnuto, iz Srbije za Češku. Za naše klijente obezbeđujemo svu neophodnu opremu za zaštitu i dovoljan broj kutija. Češka je kontinentalna država Srednje Evrope. Graniči se sa Austrijom, Poljskom, Nemačkom i Slovačkom. Češka Republika ima veoma otvorenu privredu. Veliki je izvoznik, izvozi tri četvrtine svoje proizvodnje. Poslednjih decenija je atraktivna za inostrane investicije. Češke firme su poznate kao pouzdani i odgovorni partneri i dobavljači veoma kvalitetnih proizvoda, tehnologija i usluga. Češka ima najnižu stopu nezaposlenosti među članicama Evropske unije još od januara 2016. godine. Tržište rada nastalo je na industrijskim temeljima ponudi kvalifikovanih radnika. Češka ima izuzetnu snagu kad je u pitanju proizvodni sektor i automobilska industrija. Plate nisu na zavidnom nivou, ali su veće u odnosu na plate u Bugarskoj, Mađarskoj i Poljskoj.

Češka je od 1.7. 2022. godine preuzela od Francuske predsedavanje Evropskoj uniji (EU) na šest meseci. Češka inače ima oko 10,5 miliona stanovnika, a članica EU je od 2004. Moramo naglasiti da je čak trećina aktivnog radnog stanovništva zaposleno u industriji i proizvodnji. Ako želite da potražite posao u Češkoj, ambasada Češke vam je jedini put ka legalnom zaposlenju. Kako biste legalno radili u Češkoj i obavili selidbu, morate prvo dobiti dozvolu za rad u Češkoj. Ta dozvola se izdaje na period duži od 3 meseca, a najviše na 2 godine. Kada istekne ponovo se obnavlja. Ambasada Češke traži garancije od poslodavca da će vas tamo zaposliti, kao i dokaz o obezbeđenom smeštaju. Češka je uređena zemlja. Zato sve mora biti jasno pre nego što vam izdaju dozvolu i pre nego što krenete sa selidbom.

IN-selidbe-Ceska

Međunarodne selidbe Češka

Međunarodne selidbe Češka podrazumevaju selidbe iz Srbije za Češku i Češke za Srbiju. Ono što najviše interesuje naše klijente je cena selidbe. Cenu formira više faktora: količina selidbenih stvari, koji prevoz se koristi, potrebna dokumentacija… Pozovite nas da procenimo selidbu, pa ćemo se lako dogovoriti oko organizacije. Najviše selidbi Češka je obavljeno ka glavnom gradu Pragu. Prag je grad u kome je lako doći do posla, posebno ako odlično govorite engleski jezik. Međunarodne selidbe Češka su zahtevnije za organizaciju nego međugradske selidbe. Svaki prelazak granice podrazumeva određenu dokumentaciju i prikupljanje papirologije. Za prenošenje pojedinih stvari i predmeta su potrebne dozvole nadležnih institucija. 

Dakle, ukoliko selite knjige, umetničke predmete, slike, kućne ljubimce potrebne su dozvole. Naš tim će umesto vas obaviti sve što je potrebno. Imamo odličnu saradnju sa špedicijom. Znamo koje sve formalnosti treba ispuniti da bi se obavila međunarodna selidba Češka. Osim sređivanja dokumentacije, obavljamo i niz drugih usluga. Umesto vas možemo obaviti pakovanje, zaštitu, utovar, istovar, demontažu i ponovnu montažu nameštaja. Međunarodne selidbe Češka podrazumevaju selidbu kako stambenih tako i poslovnih prostora. Odradićemo svu izvoznu dokumentaciju ako vam je potrebna, pored selidbene dokumentacije. Navešćemo samo neke od gradova ka kojima i iz kojih su bile usmerene međunarodne selidbe Češka: Brno, Ostrava, Plzen, Liberec, Olomouc, Zlin, Hradec Kralove…

Kamionske i kombi selidbe Češka

Kamionske i kombi selidbe Češka podrazumevaju transport robe ili selidbu ka Češkoj iz Srbije i obrnuto. Kamionske selidbe se planiraju kada postoji velika količina stvari i nameštaja, uređaji ili specijalni tereti. Kada su u pitanju kamionske selidbe moraju se poštovati vremenska ograničenja. Takođe postoje i ograničeno kretanje kroz određene delove grada. Naš kamionski prevoz možete koristiti i kad su u pitanju selidbe firmi, proizvodnih mašina itd… Udaljenost Srbije i Češke autom iznosi 820 km i potrebno je preko 8h vožnje. Svi vozači će vam reći da je vožnja češkim putevima pravo zadovoljstvo. Češka je poznata kao država EU u kojoj nema klasičnih saobraćajnih gužvi. U naseljima ograničenje brzine je 50 km/h, van grada 80 km/h, na auto-putu 110 -130 km/h. 

Kolovoz je na češkim putevima odličnog kvaliteta. Odlična signalizacija, odlično postavljeni informativni znaci tako da vam neće biti potrebna navigacija. Kombi selidbe Češka su češće nego kamionske selidbe. Kombi selidbe se koriste kad su u pitanju selidbe domaćinstava, poslovnih ljudi, diplomatske selidbe. Vozni park naše agencije opremljen je modernim vozilima koja se redovno održavaju i servisiraju. Sva vozila su komforna, udobna, tapacirane unutrašnjosti. Vršimo uslugu selidbi i prevoz robe pouzdano ka svim mestima u Češkoj i iz Češke ka Srbiji. Podrazumeva se da će po potrebi naš tim pružiti i sledeće usluge:

  • Pakovanje i zaštita svih stvari koje se sele
  • Montaža i demontaža nameštaja
  • Usluge utovara i istovara
  • Bezbedan prevoz robe i stvari

Svakako smo vam na raspolaganju za sve detalje pripreme i organizacije oko selidbe inostranstvo, kao što su selidbe Češka. Napomenućemo da smo poslednjih nekoliko godina obavili veliki broj uspešnih selidbi za Češku, i taj broj je u stalnom porastu. Uvek brinemo o vama, našem klijentu, i trudimo se da Vaše troškove međunarodne selidbe u Češku svedemo na minimum.

Ne guglajte dalje, pronašli ste idealnu agenciju za vašu selidbu iz Srbije ka Češkoj, ili iz Češke za Srbiju 🙂