Selidbe Rumunija

Selidbe Rumunija, kao i u ostalom sve međunarodne selidbe za koje nas angažujete biće uspešno obavljene. Rumunija i Srbija su susedi. Baš upravo je Rumunija prva država od svih suseda sa kojima su uspostavljeni diplomatski odnosi. To se desilo još daleke 1841. godine. Srbija ima ambasadu u Bukureštu i konzulat u Temišvaru. Rumunija ima ambasadu u Beogradu i konzulat u Vršcu. Državna granica je duga 544 km. Na snazi je Sporazum o socijalnoj sigurnosti između R. Srbije i Rumunije. To podrazumeva da su regulisana pitanja koja se odnose na ostvarivanje prava na socijalnu i zdravstvenu zaštitu. Dakle sva lica iz navedenog sporazuma imaju prava i obaveze na osnovu pravnih propisa država ugovornica. 

Naravno, pod istim uslovima kao i državljani druge države ugovornice. 

Naša agencija dobro poznaje sve carinske postupke i administrativne procedure koje su potrebne za organizaciju selidbe u Rumuniju. Obavićemo procenu selidbe i sa planom i organizacijom upoznati klijente pre započinjanja selidbe.

Selidbe Rumunija, podrazumevaju i ostale usluge kao što su: pakovanje i zaštita stvari, utovar i istovar, demontaža i montaža. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana.

Uslov za ulazak državljana R. Srbije u Rumuniju je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina. Pasoš mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije Rumunije.

IN-selidbe-Rumunija

Međunarodne selidbe Rumunija

Međunarodne selidbe Rumunija podrazumevaju selidbe iz Srbije za Rumuniju i obrnuto. Rumunija je tipičan primer centralistički uređene države. Dominira glavni grad Bukurešt, sa preko 2,5 miliona stanovnika sa predgrađima. Bukurešt je središte države u pravom smislu. Posle Bukurešta ostali gradovi koji ga slede po veličini su čak 7, 8 puta manji. U veće gradove spadaju: Jaši, Kluž, Temišvar, Konstanca, Brašov, Krajova, Galac. Sudeći po broju selidbi za Rumuniju može se izvesti zaključak da se naši ljudi najčešće sele zbog posla. Mnoge nove fabrike, naročito u pograničnim mestima privlačne su našim ljudima. Imamo primer fabrike Zopas i fabrike Delfi. Mnogo naših iz Kikinde, Jaše Tomića, posao je potražilo u Velikom Semiklušu u Rumuniji.

Naš tim za selidbe Rumunija čine vrhunski vozači sa dugogodišnjim iskustvom. Takođe imamo i profesionalce koji su obučeni za poslove pakovanja, montaže, demontaže nameštaja, utovara, istovara, zaštite stvari. Kada se selite za Rumuniju ili iz Rumunije u Srbiju, mora se napraviti spisak selidbenih stvari. Svaka kartonska kutija mora biti obeležena na odgovarajući način sa ispisanim sadržajem. Redni broj sa spiska mora da se poklopi sa rednim brojem na pakovanju. To će svaka carinska kontrola tražiti i proveriti. Za međunarodni prevoz robe obezbeđena su kombi vozila novije generacije, bogata savremenom opremom. Ceo vozni park stalno se tehnički kontroliše. Kombi i kamioni agencije IN spremni su za otpremu vaših stvari i robe u svakom trenutku.

Preseljenje Rumunija – kamionske i kombi selidbe

Kamionske i kombi selidbe Rumunija sprovodimo uspešno u okviru naše agencije. Zavisno od toga koja količina robe i stvari se preseljava biramo način prevoza. Ukoliko ima kabastog nameštaja, veliki broj kutija, bele tehnike izbor će biti kamion. Selidbe kombijem se rade češće i jednostavnije su jer se kombijem lakše pristupi prilazima. Naša agencija obavlja selidbe i po sistemu ključ u ruke. To podrazumeva usluge utovara i istovara, montaže i demontaže nameštaja, pakovanje i zaštitu stvari, obeležavanje, prevoz… Rumunija je od 2007. godine članica Evropske unije. Za ulazak u Rumuniju nije potrebno imati zeleni karton, takođe nije potrebna ni međunarodna vozačka dozvola. Vožnja na rumunskim putevima podrazumeva obaveznu kupovinu vinjete. Srbima je za život reklo bi se najprivlačniji Temišvar. Ne samo zbog blizine, već i što Temišvar oduvek važi za istorijsko-kulturni centar Srba u Rumuniji. 

Novina od juna meseca 2022. godine je to što je potpisan ugovor o izgradnji auto-puta između Rumunije i Srbije. Naime radi se o uspostavljanju veze između dve države novim auto-putem. Beograd-Vatin (državna granica), koji će biti dužine 65 kilometara sa srpske strane. Sa rumunske strane biće izgrađen auto-put Temišvar-Moravica (državna granica), dužine oko 78 kilometara. Dva auto-puta će prolaziti kroz zajedničku državnu granicu i međusobno se povezivati, poštujući karakteristike koje obezbeđuju bezbednost i sigurnost drumskog saobraćaja. Na spoju dva auto-puta, ugovorne strane će izgraditi  granične prelaze na teritoriji dve države. Agencija IN selidbe vam nudi i kompletnu administraciju uz prevoz robe. Kamionske i kombi selidbe Rumunija obavljamo prema dogovoru i zahtevu naših klijenata. Svako naše vozilo sadrži najsavremeniju bezbednosnu opremu i tako je umanjena svaka mogućnost oštećenja.

Cene selidbe Rumunija

Agencija IN selidbe vrši najpovoljnije selidbe u inostranstvo i selidbe za Rumuniju. Dozvolite nama da organizujemo vaše preseljenje iz Rumunije u Srbiju bez stresa i neophodnog nerviranja po pristupačnim cenama. Naravno na raspolaganju smo vam da organizujemo vaše preseljenje iz Srbije za Rumuniju. Dovoljan je samo vaš poziv kako bismo dogovorili detaljnu procenu selidbe i rok izvršenja selidbe.

Krasi nas višegodišnje iskustvo, profesionalna usluga, povoljne cene.

Pozovite nas i uverite se zašto smo lideri za selidbe u zemlji, i za selidbe inostranstvo!