Selidbe Makedonija

Selidbe Makedonija su uvek aktuelne zbog međusobnih veza Srbije i Severne Makedonije.  Pre svega, ova dva naroda su dugo živela u istoj državi pa smo povezani familijarnim, prijateljskim, poslovnim vezama. Selidbe Skoplje-Beograd i Beograd-Skoplje su oduvek bile aktuelne. Što zbog poslova, osnivanja firmi, otvaranja predstavništva, školovanja, zasnivanja porodice. Nova vest je da od septembra meseca 2022. godine postoji jedinstveno tržište rada u okviru zemalja “Otvorenog Balkana”. To znači da svi građani Srbije, Makedonije i Albanije imaju jedinstven pristup tržištu rada i mogućnost zaposlenja. Sve informacije su dostupne na internetu i tamo možete pogledati i ponudu aktuelnih poslova. Građani Severne Makedonije su zainteresovani da se presele u Srbiju.

Srbiji nedostaju svi profili zanata u građevinarstvu. Ovo povezivanje u okviru “Otvorenog Balkana” će zasigurno uticati da se poveća broj selidbi. Naročito selidbe iz Makedonije za Srbiju. Svaku selidbu ćemo deteljno isplanirati. Nudimo i opciju besplatne procene selidbe, kako bismo zaključili koji vid prevoza je potreban. Najčešće se za selidbe Makedonija – Srbija i obrnuto Srbija – Makedonija koristi kombi prevoz. Severna Makedonija je od septembra 1991. godine nezavisna država. Graniči se sa Srbijom, Grčkom, Albanijom i Bugarskom. Skoplje je glavni grad i ujedno i najveći. U Skoplju živi 1/4 ukupnog stanovništva Severne Makedonije. U veće gradove spadaju još i Bitolj, Prilep, Kumanovo, Tetovo, Veles, Kruševo, Ohrid…Svaku selidbu iz Makedonije ka Srbiji i obrnuto iz bilo kog mesta u Srbiji prema Makedoniji ćemo uspešno realizovati.

IN-selidbe-Makedonija

Međunarodne selidbe Makedonija

Međunarodne selidbe Makedonija treba poveriti agenciji kakva je naša. Iza nas je višegodišnje iskustvo i odlična ekipa koja poznaje propise. Uz to i odlični vozači koji poštuju vaše vreme. Selidba u Mekodoniju je međunarodna selidba i to podrazumeva pripremu dokumentacije koja vam može oduzeti poprilično vremena. Naš profesionalni tim posle procene selidbe znaće šta je sve potrebno od papira. Postoje posebne dozvole koje se izdaju za selidbu knjiga, umetnina, biljaka, kućnih ljubimaca, sefova… Svaka kutija mora biti obeležena na odgovarajući način sa spiskom svih predmeta koji se u njoj nalaze.

Za knjige, slike, umetničke vrednosti, potrebno je pribaviti posebne dozvole od nadležnih institucija. Te dozvole izdaje Republički zavod za zaštitu spomenika i Narodna biblioteka izdaje dozvolu za iznošenje publikacija iz zemlje.

Ministarstvo kulture Republike Srbije izdaje dozvolu za trajno ili privremeno iznošenje kulturnih dobara iz zemlje. Zbog svega navedenog, kao i zbog propisanog načina pakovanja bolje je sve prepustiti profesionalcima. Svaka međunarodna selidba, pa tako i međunarodna selidba Makedonija zahteva dobru organizaciju. Osim što treba dobro organizovati transport, treba pribaviti dozvole, uverenja, sarađivati sa špedicijom. Za ulazak naših građana u Makedoniju nije potreban pasoš. Dovoljna je biometrijska lična karta.

Preseljenje u Makedoniju – kombi i kamionske selidbe

Kamionske i kombi selidbe su odlično rešenje kada je u pitanju preseljenje u Makedoniju. Ukoliko imate veliku količinu stvari, glomazan nameštaj poput visokih plakara ili teških bračnih kreveta od kovanog gvoždja, veliki broj bele tehnike, selite kompletno pokućstvo rešenje su naši kamioni. Sva naša vozila su tapaciranog tovarnog prostora. Stvari će stići bezbedno i sigurno do tražene lokacije. Bilo da selite poslovni prostor ili domaćinstvo, možete biti sigurni u usluge naše agencije.

Kroz Makedoniju prolaze sledeći Evropski koridori:

  •  E65 – granica sa Srbijom – Skoplje – Tetovo – Gostivar – Kičevo – Bitolj – granica sa Grčkom. 
  •  E75 – granica sa Srbijom – Kumanovo – Skoplje – Veles – Đevđelija – granica sa Grčkom. Savremeni autoput je celom dužinom izgrađen, pri čemu su na središnjem delu potpuno razdvojeni smerovi.
  • Panevropski koridor 8 – granica sa Bugarskom – Kumanovo – Skoplje – Kičevo – Ohrid – granica sa Albanijom.
    Savremeni autoput je na deonici Tetovo-Gostivar, gde se ovaj put poklapa sa autoputem E-65.

Saobraćajni čvor Makedonije je definitivno glavni grad Skoplje. Udaljenost Skoplje – Beograd iznosi 432 km, i potrebno je oko 4 ipo sata da se kolima pređe ovo rastojanje. Ne računajući naravno zadržavanje na državnim granicama. Naši vozači su iskusni, a vozni park kojim obavljamo kombi i kamionske selidbe je prošao sve tehničke preglede. Budite sigurni da će selidba proteći u najboljem mogućem redu, bez stresova, strahova i nervoze. Umesto vas možemo da spakujemo u posebne ambalaže sve što je lomljivo. Nabavićemo dovoljnu količinu kartonskih kutija, obeležiti kako je potrebno za carinu. Vodimo računa o sitnicima koje su vezane za selidbe. Pozovite nas i zakažite svoj termin za selidbu u Makedoniju ili iz Makedonije za Srbiju. Bez obzira da li je u pitanju kamionska selidba Makedonija ili kombi selidba Makedonija, ponudićemo korektnu i povoljnu cenu. Naš tim vam stoji na raspolaganju.

Selidbe inostranstvo – selidbe Makedonija cena

Agencija IN selidbe vrši selidbe iz Srbije za Makedoniju, kao i selidbe iz Makedonije za Srbiju po najpovoljnijim cenama uz maksimalan kvalitet. Radimo selidbe iz Makedonije u Srbiju ili iz Srbije u Makedoniju za sve veće i manje gradove. Bez obzira na veličinu grada u Makedoniji znajte da će sve biti preseljeno za Srbiju potpuno bezbedno i u dogovorenom roku. Naši iskusni vozači poznaju sve deonice puteva Srbije i kroz Srbiju, pa do Makedonije, i kroz Makedoniju tako da nemojte imati bojazni niokočega. Sve će biti ispoštovano što je dogovoreno. Naravno i dogovorena cena selidbe Makedonija koja će se nakon procene selidbe precizirati i znaćete sve bez skrivenih troškova.

Prepustite organizaciju selidbe nama, i izbeći ćete nerviranja, a preselićete se po pristupačnim cenama.

Pozovite nas ako planirate selidbu iz Makedonije za Srbiju, ili selidbu iz Srbije za Makedoniju!