Selidbe Bosna i Hercegovina

Selidbe Bosna i Hercegovina su veoma česte. Odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine su prošli razne faze. Međutim, činjenica je da su između ove dve države veze neraskidive. Bosna i Hercegovina i Srbija su povezane ne samo ekonomskim i političkim vezama. Porodične, rodbinske, prijateljske i kumovske veze su nešto što politika ne može promeniti. Razlozi selidbe iz Srbije u Bosnu i obrnuto iz Bosne u Srbije su višestruki. Najčešće zbog promene posla, zasnivanja porodice, školovanja. Dosta studenata iz Bosne i Hercegovine studira u  Beogradu i Novom Sadu. Studenti iz Srbije najviše odlaze na studije u Banja Luku i Sarajevo. Bosna i Hercegovina ima ambasadu u Beogradu, a Srbija u Sarajevu. Konzulat Srbije je u Banja Luci, a ove godine u avgustu je otvoren konzulat Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru. 

Nedavno otvaranje Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru se smatra izuzetno važnim događajem. Ovo će samo unaprediti međususedske odnose. Državljani Republike Srbije mogu ulaziti na teritoriju Bosne i Hercegovine bez vize. Potrebna je lična karta ili pasoš preko svih graničnih prelaza otvorenim za međunarodni saobraćaj. U Bosni se može boraviti do 90 dana od dana ulaska. Što se tiče maloletnih lica za njih je obavezan pasoš. Naša agencija za selidbe uvek vodi računa o potrebama svojih klijenata. Selidbe Bosna i Hercegovina su često selidbe pojedinaca. Misli se na selidbe studenata, učenika, radnika…Tada nema mnogo glomaznih stvari i nameštaja, pa je dovoljno kombi vozilo.

IN-selidbe-Bosna-i-Hercegovina

Selidbe inostranstvo – Međunarodne selidbe Bosna i Hercegovina

Međunarodne selidbe Bosna i Hercegovina su može se reći stvar rutine u našoj agenciji. Naši vozači izuzetno dobro poznaju puteve, granične prelaze i propise. Putevi u Bosni i Hercegovini jesu zahtevni, brdoviti, sa mnogo prevoja i tunela, ali našim vozačima to nije prepreka. Bosna je zemlja koja je puna kontrasta, bogata tradicijom, prirodnim lepotama i istorijskim znamenitostima. Stari most u Mostaru, Baščaršija u Sarajevu, Andrić grad, Jahorina, Neum, samo su neke od znamenitosti koje treba posetiti. Srbija za sada pruža malo bolje uslove za život i rad nego Bosna i Hercegovina. Selidbe zbog posla su češće iz pravca Bosne za Srbiju. U Federaciji BiH živi 2.219.220 stanovnika. U Republici Srpskoj prema poslednjem popisu živi 1.228.423 stanovnika.

Najveći grad u Bosni i Hercegovini je Sarajevo sa 275.524 stanovnika. Banja Luka ima 185.042 stanovnika, zatim sledi Tuzla sa 110.979 stanovnika. Ostali veći gradovi sa preko 100 000 stanovnika su Zenica, Bijeljina, Mostar.

Sarajevo je najveći grad, a Banja Luka najveća opština u Bosni i Hercegovini. Već dugi niz godina obavljamo uspešno međunarodne selidbe Bosna i Hercegovina. Stigli smo do Banja Luke, Sarajeva, Trebinja, Tuzle, Višegrada, Bijeljine, Doboja, Travnika… Veliki broj selidbi je iza nas i naši zadovoljni klijenti su najbolja preporuka. Obavljamo i usluge transporta, selidbe čitavog domaćinstava, ali i poslovnih prostora. Osim usluge selidbe naša ekipa obavlja pripremu i prikupljanje papirologije koja prati svaku međunarodnu selidbu. Pripremamo dokumentaciju, posebne dozvole za selidbu knjiga, umetnina, slika, biljaka, kućnih ljubimaca.

Kombi i kamionske selidbe Bosna i Hercegovina

Kombi i kamionske selidbe Bosna i Hercegovina za naš tim predstavljaju rutinu. Ne može se osporiti da su selidbe stresne, ali naša uigrana ekipa će vam biti od pomoći. Naša vozila su pre svega redovno servisirana i održavana. Sva vozila su tapacirana i prilagođena selidbama. Umesto vas ćemo po potrebi obaviti i demontažu, utovar, istovar nameštaja, montažu, kao i pakovanje i zaštitu. Kombi prevoz i kombi selidbe Bosna i Hercegovina su najčešća i najpopularnija usluga. Kombi selidbe su cenovno pristupačnije od kamionskih selidbi. Kombijem se lakše pristupi, naročito ako su u pitanju selidbe u višespratnicama. Udaljenost Sarajevo – Beograd iznosi 292 km i potrebno je oko 5 sati vožnje. 

Kvalitet putne infrastrukture u Bosni i Hercegovini nije baš pozitivno ocenjen. Na dnu je lestvice, tačnije ocenjeno je da lošije puteve od Bosne i Hercegovine ima samo Moldavija. Najrizičniji putevi su magistralni put M17, zatim deonice od Zenice do Maglaja. U ovu kategoriju možemo svrstati i put Jablanica-Mostar, deo puta Banja Luka – Jajce. Kad su u pitanju vaše selidbe za Bosnu iz Srbije i obrnuto budite potpuno sigurni u profesionalnost naših vozača. Izuzetno dobro poznaju stanje na putevima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Sve vaše stvari će biti propisno spakovane. Kartonske kutije će biti adekvatno zaštićene i obeleženo u skladu sa spiskom selidbenih stvari. Pozovite nas i odgovorićemo na sve nedoumice koje imate. Pre realizacije selidbe možemo obaviti i procenu selidbe i dati predlog kako sve organizovati.

Cena selidbe Bosna i Hercegovina

Kao što smo i ranije pominjali, u mogućnosti smo da organizujemo selidbu za Bosnu i Hercegovinu kad Vama najviše odgovara, i to po najpovoljnijim cenama. Takodje i selidbe iz BIH za Srbiju obavljamo brzo, sigurno i u kratkom roku.

Radimo selidbe u najkraćem mogućem roku iz Bosne ka svim gradovima Srbije. Selidbe Bosna i Hercegovina obuhvataju sve vrste selidbi, svim danima, vikendom, pa čak i praznicima ako je potrebno 🙂

Specijalizovana smo agencija za medjunarodne selidbe sa velikim iskustvom, sa kvalitetnim i modernim kombi vozilima i kamionima. Po dogovoru sa klijentom obezbedjujemo svu dokumentaciju potrebnu za organizovanje medjunarodnih selidbi kao što je i selidba Bosna i Hercegovina.

Selidbe u inostranstvo medju kojima i selidbe Bosna i Hercegovina sa agencijom IN selidbe se obavljaju bez glavobolje. Bilo da ste u malom ili velikom gradu u Bosni, za nas nema prepreka. Brzo, sigurno i po povoljnim cenama odradićemo selidbu za Srbiju.