Selidbe Poljska

Selidbe Poljska nisu više retkost kad su u pitanju međunarodne selidbe. Ekonomija Poljske beleži veliki i konstantan rast. Od kako je primljena u EU, Poljska je vrlo brzo sustigla ekonomije nekih starih država članica. Prestigla je odavno Grčku i Portugaliju, a kada bi zadržala sadašnji trend rasta prestići će Nemačku do 2040. Naravno to su bile prognoze pre ovih novih dešavanja na svetskoj političkoj sceni. Situacija je danas suviše kompleksna, ali činjenica je da je Poljska trenutno deveta ekonomija u Evropi. Poljska je srednjeevropska država, smeštena između ruske Kalinjgradske oblasti, Litvanije, Belorusije, Ukrajine, Slovačke, Češke i Nemačke. Na severu izlazi na obale Baltičkog mora. Glavni grad je Varšava, dok su drugi veći gradski centri Krakov, Lođ, Vroclav, Poznanj, Gdanjsk, Šćećin. I ka svim navedenim gradovima smo vršili selidbe. Zato ne brinite ako planirate selidbu za Poljsku. Mi ćemo sve organizovati za vas, a vas upoznati sa svim potrebnim dokumentima koji se tiču preseljenja u Poljsku, ili iz Poljske. Selidbe Poljska mogu biti privremene i trajne. 

Uspešni smo kako u preseljenju domaćinstava i porodica, tako i kad su u pitanju poslovne selidbe. Bez problema ćemo preseliti kompletno pokućstvo, ali i čitave kancelarije, firme, mašinske opreme… Ako u Poljskoj ostajete duže od 90 dana potrebna je nacionalna viza tipa D. Nacionalna viza tipa D nosiocu omogućava da obavlja ekonomske aktivnosti, da se školuje.  Da biste podneli zahtev za dugoročnu vizu zbog zasnivanja radnog odnosa u Poljskoj potrebno je sledeće:

– zahtev za dugoročnu vizu u svrhu zaposlenja u najbližoj poljskoj ambasadi

– obećanje za dodeljivanje radne dozvole koje daju lokalne vlasti (Vojvodstvo) u budućem mestu boravka

– dokument iz koga se može videti namera poslodavca da vas zaposli

– važeći pasoš

– dve fotografije veličine kao za pasoš

IN-selidbe-Poljska

Međunarodne selidbe Poljska

Međunarodne selidbe Poljska trebalo bi prepustiti našem profesionalnom timu. Imamo iskustva u selidbama kako privatnim, tako i poslovnim. Da biste se preselili u Poljsku i obrnuto iz Poljske u Srbiju, potrebno je proći određenu carinsku proceduru. Pre nego što se krene sa pripremom selidbe na vaš poziv obavićemo procenu. Tako ćemo utvrditi šta se sve od stvari prenosi i za šta sve treba pribaviti dozvole. Ukoliko prenosite knjige, biljke, slike, predmete koje imaju umetničke vrednosti potrebne su posebne dozvole. Uz prevoz nudimo i niz pratećih usluga. Od demontaže nameštaja, utovara, istovara do montaže nameštaja na licu mesta. Osim toga, zaštita stvari od lomljenja, pakovanje, nabavka potrebnog zaštitnog materijala i kutija može biti u našoj režiji.

Poljska je ušla pre 18 godina u EU, dakle još davne 2004.godine. Preko 17 000 000 je radno sposobnog stanovništva. S obzirom na to da ekonomski razvoj napreduje, Poljskoj su potrebni stručnjaci iz različitih oblasti. Pre svega lekari, IT stručnjaci, građevinski radnici, turistički radnici, vozači… Troškovi života i najam stanova su pristupačniji nego u razvijenijim evropskim državama. Poljska je urbanizovana evropska država sa većim brojem velikih gradova. Varšava je glavni i najveći grad Poljske, koja je jedan od 10 najvećih gradova u Evropi. Veći gradovi u Poljskoj ka kojima su česte selidbe su i Krakov, Lođ, Vroclav, Poznanj. Ovi gradovi svojom veličinom i zavisnim područjem pariraju glavnim gradovima mnogih manjih evropskih država.

Poljska – Kombi i kamionske selidbe

Kombi i kamionske selidbe Poljska je jedna od čestih usluga naše agencije. Selidbe Poljska su međunarodne selidbe i za takve selidbe smo spremili vozila novije generacije. Udaljenost Srbije do Poljske autom iznosi 1 340 km i potrebno je oko 13 sati i 30 minuta vožnje. Našim vozačima to rastojanje ne predstavlja problem. Svi vozači imaju višegodišnje iskustvo i putevi svih evropskih država su im izuzetno poznati. Glavni saobraćajni čvor u zemlji je glavni grad, Varšava. Ostala značajna čvorišta su i Slonska oblast, Trojmjasto (Gdanjska oblast), Krakov, Lođ, Vroclav i Poznan. Naša vozačka dozvola se može koristiti u tranzitu ili u periodu od 6 meseci do dobijanja stalnog boravka. Vozačku dozvolu R. Srbije možete zameniti za poljsku pokretanjem postupka kod nadležnih organa.

Kombi selidbe Poljska su najtraženiji vid usluge kad su u pitanju selidbe za Poljsku ili iz Poljske u Srbiju. Kombi je manji od kamiona, ali se može spakovati mnogo stvari. Možemo demontirati glomazan nameštaj, kabaste stvari i popakovati takođe u kombi vozilo. Naravno, ako imate mnogo nameštaja, bele tehnike i nije dovoljno kombi vozilo, tu su kamioni. Kamionske selidbe Poljska su nešto skuplje, ali ćemo sve propratne usluge takođe obaviti umesto vas. Svu potrebnu dokumentaciju ćemo odraditi, tako da je moguća selidba i po principu ključ u ruke. Svaka selidba je specifična i iziskuje dosta strpljenja. Da bi se sve odvijalo sa što manje stresa po Vas najbolje je sve prepustiti našoj ekipi profesionalaca. U svakom poslu je potrebno iskustvo, a iza našeg tima je ogroman broj uspešno realizovanih selidbi po najpovoljnijim cenama.

Slobodno nas kontaktirajte da dogovorimo sve detalje vašeg preseljenja iz Poljske za Srbiju ili iz Srbije za Poljsku!